Хиалуронова киселина, получена от Bacillus Subtilis

Филърите от хиалуронова киселина (HA) дължат своята популярност на добрите резултати, липсата на дразнене и безопасното им приложение. Има обаче редки случаи, когато тялото на пациента реагира не както се очаква.

Защо се случва това?

В момента най-популярният източник на хиалуронова киселина са лабораторни щамове на Streptococcus. Всъщност за извличане на ценната киселина от тях е необходимо разграждане на бактериалната мембрана и прилагане на химични разтворители. Замърсяващите вещества в крайния продукт са точно остатъците от бактерии и разтворители. Въпреки неколкократните процеси на пречистване тези примеси не могат да се отстранят напълно чрез сегашните технологии.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ПРЕЧИСТЕНА!

Най-чистата форма на хиалуронова киселина, която съществува понастоящем, се получава от Bacillus subtilis. Чрез тези бактерии, които не са патогенни за хората, се произвежда хиалуронова киселина при процес, в основата на който е използването на вода.

Несъмнени предимства на хиалуроновата киселина, получена от Bacillus subtilis:

  • Изключителна чистота
  • Висока безопасност при приложението
  • Предварително определена молекулна маса
  • Възможност за използване на висока концентрация на хиалуронова киселина
  • Дълготрайност